A naprakész tető

Végre elérhető a terrán zöld teteje! Na nem fűvel borított cserepeket kell elképzelni, ennél sokkal izgalmasabb a valóság. A terrán cserepek védelmi funkciója és a napelemes rendszerek energiahasznosító tulajdonsága olvadt egybe egy elegáns megoldással. Ez a Terrán Generon. Egy tetőcserép mely, a napcellákat olyan speciális módon integrálja magába, hogy azok megjelenése és felhelyezése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. Ránézésre, egy elegáns modern tetőt látunk, mely a mai kor igényeinek megfelelően a napenergiát hasznosítja. 

A Terrán Generon cserepek egyelőre kizárólag Terrán Zenit tetőfedésbe építhetők be. A tető hajlásszögigénye min. 25 fok. Hazánk területén a déli tájolású 35 fokos tetőkön optimális az elhelyezés. Amit még érdemes már a tető tervezésnél figyelembe venni, hogy csak azok az összefüggő tetőszakaszok használhatók ki, energiatermelésre, amelyeknek a tájolása megfelelő és a tetőfelület széleitől (orom, falszegély, tetőgerinc, eresz, vápa), a tetőfelépítményektől (kémény, tetőablak stb.) legalább két cserépnyi távolságra van. A többi tetőfelületet Terrán Zenit cseréppel kell fedni. 

És hogy milyen energiatermelést tud biztosítani ez az esztétikus 2:1-ben rendszer? Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki. Most már duplán mondhatjuk, hogy a Terrán cseréppel fedett tető nemcsak szép, hanem gazdaságos is.

Felkeltettük érdeklődését?

Érdeklődjön elérhetőségeinken!

(képek:terranteto.hu)