Házépítés – fahasználat

Építkezés során több ponton is használunk a fát. Ezeket vesszük végig, hogy megkönnyítsük a rendelés folyamatát.

A fa megújuló természetes építőanyag, amit az ember évezredek óta alkalmaz. Megfelelő védelemmel erős, tartós és rugalmas. Európában ugyan nem jellemző, de sok helyen építik a legmodernebb házakat fa tartószerkezettel és felületekkel. Nálunk inkább a tégla, beton szerkezet a jellemző. Ennek ellenére az építkezés, felújítás folyamán több munkafázisban is szükségünk lesz fűrészárura. Mivel ennek szállítási költsége nem elhanyagolható, érdemes már az elején végiggondolni, hol és mennyi fát kell majd felhasználnunk, és ennek megfelelően rendelni.

Betonszerkezetek kizsaluzásának még ma is hagyományos módja a zsaludeszkázás. A tégla szerkezet építése folyamán segédanyag.

A fa kiteljesedése a tetőn történik meg. A tető teljes szerkezete,  a padlástér  mind-mind fából épül fel. Fa tartja a tető burkolóanyagát a cserepeket, zsindelyt is. Faburkolat kerülhet díszítésként a homlokzatra is. 

Fát használhatunk felületek borítására is mint lambéria, hajópadló. Ezek amellett, hogy meleg felületet adnak, bármikor átfesthetőek az új stílushoz alakíthatók. A fa ezen pozitív tulajdonságáról még említést teszünk majd.

Illetve fából készíthetünk teraszburkolatokat, kerítést, tárolókat, játszóteret  pihenőket is. Amint látja sok-sok fára van szükség amire a ház megszületik. Hívjon minket, érdeklődjön akcióinkról, kérjen ajánlatot.

(képek:Pinterest)