Tetőfedő anyagok tulajdonságai

A tetőfedés módját a környezetben fellelhető alapanyagok határozták meg a múltban. Vizes területeken nádaltak, az erdőkben fazsindelyt használtak, palabányák közelében paláztak, ahol agyag állt rendelkezésre ott cserepeztek. Napjainkban bármilyen tetőfedő anyagot választhatunk. Ezek az anyagok különböző követelményeket állítanak a ház és tető szerkezetével szemben, de egyébként ugyanazt szolgálják: megvédik a házat az időjárással szemben.

A burkolatfajtákat a stíluson és színen kívül megkülönbözteti még tömegük, rugalmasságuk és élettartamuk is.

Minden burkolatfajtának megvan az erős és gyenge oldala. A kerámia és beton cserepek hosszabb élettartamúak akár 50 év garanciát is vállalnak rá egyes gyártók, de nagyobb tömegűek. Ez azért érdekes, mert így erősebb tetőszerkezet alátámasztást igényelnek. Ezen burkolatfajták hajlásszög igénye is kötöttebb. Néhány cserép 12-22०-os hajlásszögtől speciális héjazattal már alkalmazható, de többségük csak 30-60० között.

Amennyiben alacsony hajlásszögű tetőt illetve íves tetőt szeretnénk házunkra gondolkodhatunk akár a zsindelyben, fémtetőben, vagy modern palatetőben.

Kérjen ajánlatot!

Terrán cserép kínálatunket megtalálja a menüpontban. További tetőfedő anyag kínálatunkról érdeklődjön chaten, vagy egyéb kapcsolatainkon.

(képek:terranteto.hu, tondach.hu, iko.be/hu, Pinterest)